Thursday, November 11, 2010

tamu bertamu

Beberapa hari lalu,kami dilawati oleh founder esastera.com dan keluarga. Drirwan dan isterinya,Puan Hasimah serta keluarga telah sudi untuk datang untuk meraikan majlis pembukaan Art Under 500 dan keesokkan harinya datang pula melawat studio kami. Gambar-gambar dibawah sana adalah gambar Drirwan dan keluarga distudio kami.

Terima kasih diucapkan kepada mereka sekeluarga.

Kemudian dari itu,Kamal Sujak dari Uni.Multimedia di Cyberjaya serta Muhammad dari Uni.Petronas,Tronoh pula datang melawat kami. Kamal Sujak adalah pengumpul siri 'kerbau ismail' karya abdullahjones.

Terima kasih kami kepada mereka berdua yang sudi datang dari jauh.

art talk: perkembangan seni lukis pahang. art under 500.muzium seni pahang.ismadi sallehuddin

Bersempena dengan pameran ART UNDER 500 anjuran studio kami dan Muzium Seni Pahang dengan kerjasama Jabatan Kebudayaan Dan Kesenian Negara Negeri Pahang,kami telah menganjurkan satu sesi cakap-cakap seni yang diberi judul Perkembangan Seni Lukis Di Negeri Pahang yang disampaikan oleh pelukis terkenal,Mohammad Ismadi Sallehuddin.

Terima kasih kami kepada Mohammad Ismadi Sallehuddin yang sudi melapangkan masa bercakap-cakap dan melakukannya tanpa sebarang bayaran. Tuhan saja-lah yang akan membayar jasa baiknya.

Terima kasih juga kepada para peserta yang sebahagian besarnya datang dari Sekolah Menengah Sri Mahkota,Kuantan dengan Cikgu Radzuan sebagai guru iringan.

Dibawah ini adalah sebahagian gambar-gambar acara tersebut.
Untuk gambar yang lebih banyak,sila gabung dengan kami di facebook rajawali art group.